vrijdag 11 december 2009

Connect! De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap

Sinds enige tijd volg ik op twitter Menno Lanting,Director of Education bij de Baak. Hij heeft een boek geschreven over het effect van Social Media op mensen en bedrijven.

Quote van de weblog van Menno Lanting:
"Na negen maanden schrijven, meer dan veertig interviews en bijdragen van honderden mensen, is nu mijn boek Connect! af en hier te bestellen. Zowel titel als omslag zijn door inzet van ‘crowdsourcing’ totstandgekomen. Hieronder ter introductie de tekst van de achterflap. Ik zie met heel plezier je eventuele bestelling tegemoet. Bij bestelling voor 1 januari ontvang je een speciale editie met naamsvermelding."

Quote van Managementboek.nl waar je het kan reserveren:
“LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en Hyves: miljoenen mensen zijn virtueel met elkaar verbonden. We leven in een open en onbegrensde wereld van samenwerking, creativiteit en communicatie. De macht over de markt verschuift van bedrijven naar deze sociale netwerken. Bedrijven verliezen de binding met klant en medewerker. Binnen deze organisaties moet dan ook een omslag gaan plaatsvinden: van gesloten, hiĆ«rarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden.

Menno Lanting gebruikt de Social Media ook bij de totstandkoming van dit boek. Ik vind het boeiend om dit te volgen. Afgelopen week vroeg hij op twitter om quotes over Social Media. Hiervan heeft hij een slideshare online gezet. Ik had ook een quote gestuurd en die staat erin. Leuk!

Geen opmerkingen: