maandag 10 maart 2008

Rudolf en ik geven samen een introductiecursus Systemisch werk

Spiritualiteit krijgt handen en voeten door Covey en Hellinger te verbinden
“De 8e eigenschap” van Stephen Covey gaat over het aanboren van je verborgen potentieel, het ‘waarom’ van effectiviteit. Een logische aanvulling op het ‘hoe’ van de ‘7 eigenschappen. Systemisch werk houdt zich bezig met dit verborgen potentieel. Februari start een training, ‘Systemisch werk’, ook wel bekend als Familie- en organisatieopstellingen, verspreid over 5 avonden.
Rudolf Winius, directeur Communicatie bij een ROC en ondernemer/trainer/coach en ik, ‘executive partner Pentascope’ en ondernemer/trainer/coach zullen deze training gezamenlijk geven. Een combinatie die humor, verdieping en helderheid garandeert.

Het kijken met een ‘systemische bril’wordt steeds vaker ingezet als instrument bij het oplossen van vraagstukken op zowel persoonlijk als organisatorisch vlak. Opstellingen komen voort uit het systemisch werk (Hellinger e.a.) en vormt een fenomenologische[1] benadering van de werkelijkheid. Met een systemische bril zie je behalve de materiële, tastbare realiteit ook de grotere context waarin die realiteit staat. Binnen deze spirituele context gelden basisprincipes en het heeft gevolgen wanneer een of meer van deze wetten in de knel komen. Zo kan het je –ondanks vele inspanningen- belemmeren om te bereiken wat je graag wilt bijvoorbeeld. Opstellingen visualiseren deze belemmeringen en dit kan leiden tot andere strategieën die tot oplossingen leiden en genoemde belemmeringen opruimen.
Vijf avonden in of om Leeuwarden:
14 mei Het familiesysteem, theorie en achtergrond
21 mei Binding; ben je je bewust van je patronen; wat je drijft?
28 mei Volgorde; neem je ‘jouw’ plek?
4 juni Balans; zorg je voor een goede balans tussen geven en nemen?
11 juni Synthese bovengenoemde thema’s

[1] Fenomenologie is een stroming in de filosofie die uitgaat van de directe en intuïtieve ervaring van verschijnselen om hieruit de essentiële eigenschappen van ervaringen en de essentie van wat men ervaart, probeert af te leiden

Voor meer informatie jeltinezijlstra@chello.nl of www.jeltinezijlstra.nl

Geen opmerkingen: