woensdag 27 mei 2015

Zin in Flow en moeiteloosheid?



De afgelopen jaren heb ik leermeesters gehad wiens naam allemaal met een J begint. Jan Bommerez, Johannes Schmidt en Jan Rotmans. En de kanteling die ik bij mijzelf merk is dat ik niet zozeer degene ben die controle heeft over mijn leven maar dat het leven zich via mij manifesteert. Dat ik onderdeel ben van een veel groter geheel dan ik mij voor kan stellen. En dat datgene wat mij te doen staat is naar binnen gaan, mijn schaduw leren kennen en het pad voor de energie vrijmaken. Ik kom uit een calvinistisch voorgeslacht waarin mijn ouders al een forse bevrijdingsslag hebben gemaakt maar het is nog steeds lastig om te stoppen met het harde werken. Johannes zegt hierover: 'You need not do a thing'. Een uitspraak die al jaren bij mij is.

Jan Bommerez zegt hierover het volgende:
Als je met bloed, zweet en tranen hebt ontdekt dat hard werken niet per se oplevert waar je van droomt, probeer dan eens moeiteloosheid, de manier waarop het Universum werkt.
In FLOW handelen wij moeiteloos in resonantie met de hele natuur en haar impliciete principes.
‘Universele principes moeten niet worden aangeleerd maar wakker gemaakt. Ze zijn inherent aan wie wij op dieper niveau zijn. Ze komen slechts tot leven door ze te leven. Het is echter veel gemakkelijker ervoor ten strijde te trekken dan ze te leven.’
Stephen Covey



Ik ben al sinds 1980 gefascineerd door wat mensen, die hun stoutste dromen waar maken, nu echt anders doen. Na 35 jaar onderzoek en studie en ook het nodige persoonlijke vallen en opstaan, moet ik concluderen dat mijn eerste inspiratiebron nog altijd overeind blijft als de meest complete en tijdloze. Het ziet er uit dat de hele personal development branche opnieuw en opnieuw de man blijft copiëren die zelfs mensen als Gandhi, Steve Jobs en Bruce Lee als student had. Over wie heb ik het?
Zijn naam is Napoleon Hill. Hij deed 20 jaar lang onderzoek naar de denkwijze, handelwijze en vooral zienswijze van mensen die op uitzonderlijke wijze hun dromen waarmaken.Napoleon Hill schreef dat de woorden in zijn boeken maar 50% van de boodschap bevatten en dat de andere 50% tussen de regels moest worden gevonden door in jezelf te kijken. Er is echt geen andere plek waar je het noodzakelijke transformerende werk kan doen behalve in jezelf. Op de workshop zullen we de hele dag in onszelf kijken om te ontdekken hoe wij onze natuurlijke staat van moeiteloosheid kunnen wakker maken.

Ik ben geen goeroe, alleen een medereiziger op het pad. Ik kan nochtans wel claimen dat ik de dingen die ik leer zeer grondig uittest in eigen ervaring… Noem me dus maar een ervaringsdeskundige over het werk van Hill. Ik weet uit eigen ervaring hoe moeiteloosheid en FLOW werken.



Jan Bommerez leidt mensen naar een weg van transformatie, het bevrijden van ons potentieel, een weg die hij zelf loopt. Jan is een man die een grote kennis heeft van religie, filosofie, managementtheorieën, wetenschap en leiderschap. In zijn lezingen houdt hij een indrukwekkend verhaal wat gebed is in de geschiedenis, de cultuur én de religies van West én Oost. Een verhaal wat boven de verschillende religies en overtuigingen en stromingen uitstijgt, niets veroordeelt en zoekt naar een transformatie die mensen helpt hun hart open te houden en dienend te zijn aan het leven. Hij weet zijn kennis op een zeer toegankelijke manier te presenteren en is zeer royaal in het delen van zijn weten en denken. Hij heeft meerder boeken geschreven, onder andere de boeken “Kun je een rups leren vliegen” en “FLOW en de kunst van het zakendoen”. Daarnaast staat hij met beide benen in de wereld met zijn of haar georganiseerde systemen en economische principes.



Hij komt hier een ééndaagse training over geven op dinsdag 23 juni
Locatie:  LOFT in Boksum 
Programma van 10.00 - 17.00 uur, inloop vanaf 9.30 uur
Kosten: € 130,-  (incl lunch en koffie/thee en powerpoint die na afloopt wordt toegestuurd)
Aanmelden: jeltinezijlstra@gmail.com

2 opmerkingen:

woepwoep zei

>> maar dat het leven zich via mij manifesteert
ik herken dat, ik zie mijzelf als een 24/7 representant.

R

Lia zei

Mooi!!!