donderdag 5 juni 2008

afval

We hebben een gezin van vijf personen, twee volwassenen, drie kinderen van 17, 15 en 12; twee honden (een kalf van een Berner Sennen en een kruising tussen een Berner Sennen en een stabij), we hebben vier katten en vier gerbils. Dit levert nogal wat afval op en omdat ik nu veelal thuis ben valt het me steeds meer op.
Zal ik bijvoorbeeld zo'n ouderwetse winkel beginnen waar mensen hun eigen zakjes, potten en pannen mee moeten nemen om hun levensmiddelen te kopen.
Of zal ik brainstormsessies met mijn kinderen en/of andere liefhebbers organiseren over hoe je het afval weer tot waarde kan transformeren.
Mijn werkster, iemand die goed bij de les is en beslist niet om het geld verlegen zit maar het leuk vindt om bij mensen het huis schoon te maken, kwam laatst met beursjes gemaakt van lege melk/frisdrankpakken. Ontzettend leuk. Volgens mij een toppertje als het gaat om weggevertjes voor betreffende bedrijven op beurzen e.d. En zo moet er veel meer te bedenken zijn omtrent afval.
Jaap Loonstra van het SIOO is in het verleden naar de townships in ZuidAfrika gegaan omdat daar een kunstenaar zat die met hetzelfde idee bezig was. Dat mondde o.a. uit in het maken van een gemeenschapscentrum van autobanden. Wie is hier al mee bezig of creƫrt al nieuwe dingen uit afval? Ben benieuwd!

1 opmerking:

Anoniem zei

Kijk eens op www.skoonecodesgin.nl