dinsdag 1 juli 2014

Nazomeravondgesprekken over autonomie


NazomeravondgesprekkenEen gesprek over autonomie op een zomerse avond op een fijne plek in de natuur
Autonomie. We lijken een sterke behoefte te hebben aan autonomie. "Zelluf doen" is iets wat kinderen al snel zeggen of in ieder geval aangeven. We kunnen zo trots zijn op iets dat we zelf hebben gedaan, hebben gemaakt, hebben gecreëerd. Flow ontstaat vaak als we in contact staan met ons zelf en van daaruit handelen. Hoe ver reikt onze verantwoordelijkheid en wat doet dat met ons, wat doet dat met de mensen om ons heen. En hoe uniek zijn we nou helemaal als we ervan uitgaan dat alles uit energie bestaat. Wat maakt nou dat een eigen identiteit zo belangrijk is en hoe belangrijk is dit alles voor ons.

Marlies Zijlstra en ik, Jeltine Zijlstra, kennen elkaar sinds de practicioner NLP. We zijn geen familie maar Marlies stond wel een keer als mijn representant in een opstelling en sindsdien zijn we eigenlijk wel een soort van familie. We hebben elk een pad van training en ontwikkeling gevolgd en hebben ondertussen altijd contact gehouden. Onze ontwikkeling liep o.a. langs de weg van systemisch werk (van het NTI-NLP, van Johannes Schmidt, van Matthias Vargas von Kibed, van Hellinger, van Franz Ruppert en van Hausner), traumawerk en subtle selfwork à la Johannes Schmidt en transformatie à la Jan Bommerez.Veiligheid, vertrouwen, verlangen en autonomie waren vaak onderwerp van gesprek. Over autonomie raakten we samen met vriendinnen in gesprek. En we ontdekten dat je niet snel over dit onderwerp uitgepraat raakt. Er is zoveel over te zeggen!
Welke betekenis heeft autonomie voor mij? Hoe verhoudt de samenleving zich tot autonomie? Hoe verhouden organisaties zich tot autonomie? Hoe verhoud ik me tot autonomie? Welke betekenis heeft autonomie in relatie tot mijn collega's, medewerkers, afnemers, cliënten, leerlingen, partner, ouders, kinderen? 

Elk gesprek bracht ons tot nieuwe inzichten en een dieper begrip van het onderwerp.
En dat willen wij graag met jullie delen en verder verdiepen. Daarom organiseren we vier nazomeravondgesprekken in september. We praten over autonomie, we verkennen het begrip met behulp van verschillende werkvormen waarin jij voor jezelf kunt ontdekken wat autonomie voor jou betekent. En verder is er de ruimte voor dat wat er in het moment ontstaat.
Wetend hoe belangrijk de sfeer is van een locatie en we deze gesprekken op een ontspannen wijze willen voeren op een heerlijke plek, midden in de natuur, hebben we één van deze vriendinnen, t.w. Roelie Popping, gevraagd of we in haar huis of tuin (afhankelijk van het weer) terecht konden. 
Verder verzorgen wij een lichte maaltijd op 4 nazomerdonderdagen in september.De 4 donderdagen zijn een vervolg op elkaar, maar kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden.
Wanneer:        4, 11 en 25 september en 2 oktober
Locatie:           Jubbega
Programma:   16.00 - 19.30 uur
Kosten:           € 200, -- inclusief lichte maaltijd en koffie/thee of een glaasje wijn of fris
                        Afzonderlijke avonden € 65,--
Aanmelden:    jeltinezijlstra@gmail.com


Geen opmerkingen: