donderdag 21 juni 2007

Locaties regelen

Morgen organiseer ik een familie-opstellingendag met Marieke Soutberg, zelfstandig superviser en trainer bij het http://www.ntinlp.nl/. Ze is bij het NTI-NLP opleider 'Systemisch werk' (i.e. het opstellingenwerk).
Deze dagen heb ik in het afgelopen jaar herhaaldelijk georganiseerd en we hebben geexperimenteerd met de locaties. Hierbij waren in beeld het Karmelklooster in Drachten, http://www.karmelklooster.nl/; Hotel Meerzigt in Oostermeer, http://www.hotelmeerzigt.nl/; de Hofkamer in Leeuwarden, http://www.hofkamer.nl/; Nieuw Allardsoog in Bakkeveen, www.nieuw-allardsoog.nl; en het Fries Congrescentrum, http://www.friescongrescentrum.nl/ in Drachten. Verder heb ik nog allerlei andere locaties benaderd voor informatie, prijzen en sfeer etc. En ik merk aan mezelf dat ik sfeer erg belangrijk vind en het feit of de mensen die zo'n locatie runnen ook werkelijk met mij in contact gaan of dat ik alleen interessant ben als een brenger van inkomen. Ik ervaar mondjesmaat dat men werkelijk in contact wil gaan. En natuurlijk kan ik er ondanks dat voor kiezen om vanuit een andere, meest praktische, overweging naar een bepaalde locatie te gaan maar ik weet dan voor mezelf dat ik niet een optimaal resultaat heb gehaald. Deze ervaringen versterken mijn drive om een eigen centrum op te zetten. Hier ben ik sinds een jaar of twee mee bezig en kortgeleden heeft Pentascope, http://www.pentascope.nl/, aangehaakt en is het een gezamenlijke streven geworden naar een 'Great Place to Meet'. En daarin ga ik mijn eigen idee vormgeven, heerlijk!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Jeltine,

Ik heb je Blog gelezen. Erg leuk en interessant. Ik zal het blijven volgen. Ik vind het mooi dat je alles zo vanuit jezelf probeert te doen. Wat dat aangaat ben je een voorbeeld voor mij. Ik hecht nogal aan (de) structuren (van anderen) en merk ook dat dat een krampachtiger manier van leven is dan de manier waarop jij dingen benadert. Maar ja, eigenlijk kun je ook dat als een bepaalde structuur zien. De structuur van kiezen vanuit jezelf.... Hoe doe je dat? Wat zijn daarvoor de spelregels?

Hé groeten en goed weekend.