zaterdag 7 november 2009

het NTI-NLP vierde haar 15-jarig jubileum in Carré

Begin dit jaar werd ik uitgenodigd voor het 15-jarig jubileum van het NTI-NLP in Limmen. Het instituut waar ik vanaf 2004 verschillende trainingen heb gevolgd: 'Vrouw en verlangen' van Marieke Soutberg; 'NLP' met Annemieke Groot en Herman Cornet; 'Systemisch werk' van Bouke de Boer en Marieke Soutberg; 'Partner en verlangen' met Marieke Soutberg en René Kuiper en 'Traumatraining' van Johannes Schmidt. Een waarlijk indrukwekkend pad wat ik daar gevolgd heb.

Er is veel met mij gebeurd in de afgelopen jaren en er is ook veel met het instituut gebeurd. NLP bleek booming en de manier waarop het NTI de trainingen geeft, inclusief de locatie en de verzorging is erg succesvol.De ontwikkelingen van mij en van het instituut hadden tot gevolg dat ik verder af kwam te staan van het NTI. Vandaar ook mijn twijfel of ik naar het jubileum zou gaan of niet, mijn eerste gedachte bij het ontvangen van de uitnodiging was dat áls ik zou gaan, dit uit loyaliteit zou zijn.

Uiteindelijk had ik besloten niet te gaan, word ik de dag van tevoren gebeld door een vriendin die plotseling een kaart over had. Of ik mee wilde. Tsja, dat is niet voor niks.

Pia Douwes presenteerde het jubileum in Carré en trad ook op, haar professinaliteit dwong bewondering bij mij af. Het was deels een mooie middag maar deels ook wel een groot vertoon van persoonlijk succes van Bouke en Dorien. Mijn laatste training bij Johannes heeft me behoorlijk bewust gemaakt van het belang van nederigheid. En dat botst in mijn ogen met het tentoonspreiden van je succes. In ieder geval vind ik het lastig te rijmen. Gaat het om je ego of gaat het om welke waarde je toevoegt aan de wereld om je heen? Mijn voorkeur ligt bij dit laatste en het lijkt soms alsof de voorkeur van Bouke en de mensen om hem heen meer bij het ego ligt en het succes van dit ego.

Toch ben ik blij dat ik gegaan ben. En dat heeft met die loyaliteit en dankbaarheid te maken. Alle genoemde trainingen hebben me zoveel geleerd en heeft mijn leven op een wezenlijke en positieve manier beïnvloed. En dat is te danken aan het feit dat Bouke en Dorien gedaan hebben wat ze hebben gedaan.
Dus dankjewel Bouke, dankjewel Dorien, dankjewel Marieke, dankjewel NTI voor alles wat jullie me hebben gebracht en wat jullie mijn man hebben gebracht en wat jullie mijn kinderen hebben gebracht.

En dankjewel dat ik, júist door vanmiddag erbij te zijn, kon zien, voelen en ontdekken dat ik mijn eigen weg heb gevonden.

Geen opmerkingen: